Pacientu aprūpe pirms un pēc vairogdziedzera operācijām stacionārā - Anča, Agnesa (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba tēma ir „Pacientu aprūpe pirms un pēc vairogdziedzera operācijām stacionārā”. Izvēlētais pētījuma darba mērķis ir izpētīt pacienta aprūpi pirms un pēc vairogdziedzera operācijām. Pētījuma izvirzītā hipotēze: ja pacients saņem visu nepieciešamo informāciju par pirms un pēc operācijas periodu, tad stacionārā pacients jutās drošāks. Bakalaura darbs sastāv no divām daļām: teorētiskās un pētnieciskās. Darbā izmantotā K. Rojas teorijas modelis. Darbā tika analizēti un apkopoti 24 literatūras avoti. Pētījumā tika izmantota kvantitatīvā pētniecības metode – anketēšana, kas sastāvēja no 20 jautājumiem. Pētījuma rezultāti ir attēloti diagrammās, ir veikta šo rezultātu analīze un izstrādāti secinājumi. Pētījuma dati apstiprina izvirzīto hipotēzi.

The subject is a „Patient care before and after the thyroid surgery in a hospital”. The aim of the study is to examine the patient care before and after the thyroid surgery. The study hypothesis: if the patient receives all necessary information on the period before and after the operation, then the hospital patient was safer. The work consists of two parts: theoretical and research. The work of Mr. Rojas theories model. The work was analysed and collected 24 literary sources. The study used a quantitative research method – surveys, which consisted of 20 questions. The results of the study are displayed charts have been developed for the analysis of the results and conclusions. The study data support the hypothesis.
Patient Care Before and After the Thyroid Surgery in a Hospital
Keywords: Medicīna; māsa; pacienta aprūpe; vairogdziedzera; operācijas