Grāmatvēdības sistēmas optimizācija: migrācija uz MySQL/Java tehnoloģijām - Šakurovs, Igors (Latvijas Universitāte, 2015)
Darba mērķis ir grāmatvedības sistēmas optimizācija un uzlabošana ar programmas pilnīgas rekonstrukcijas palīdzību, tajā pašā laikā nemainot biznesa loģiku un sistēmas funkcionalitāti. Autors vēlas ne tikai paātrināt sistēmas darbību, bet arī atvieglot darbu izstrādātajiem. Konkrēti – visas biznesa loģikas pārcelšana datu bāzes līmenī un datu izvade un apstrāde ar Java tehnoloģiju palīdzību. Autors salīdzinās divas sistēmas pēc tādiem parametriem kā: uzbūve, drošība, veiktspēja un testēšana, lai konstatētu minētās metodes pozitīvās un negatīvās puses.

The goal of this work is to maintain the accounting systems optimization and improvement with the programs complete alteration, without changing basic business logic and systems functionality. The developer of the program desires not only to make the system to work faster, but also to make the work easier for the user, specifically to transform all business logic to data base and data output level and processing with Java technology's aid. The author compares two systems according to these parameters: structure, safety, performance and testing to find out strengths and weaknesses of both sides.
Accounting system optimization: migration to MySQL/Java technologies
Keywords: Datorzinātne; grāmatvedības sistēma; optimizācija; Java; MySQL