Maksātnespējas procesa administratora lēmumu un rīcības tiesiskā noteiktība juridiskās personas maksātnespējas procesā - Juškevics, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2016)
Maksātnespējas likuma mērķis un procesa būtība ir noteikta likuma 1.pantā, proti, maksātnespējas procesa administratoram jāveicina finansiālās grūtībās nonākuša parādnieka saistību izpildi un, ja iespējams, tā maksātspējas atjaunošanu. Lai veicinātu efektīvāku maksātnespējas procesa normatīvo regulējumu, tiesisko attiecību noteiktību un stabilitāti, atbilstoši tiesiskās noteiktības principam, Maksātnespējas likumā noteiktajam normatīvajam regulējumam par administratora lēmumiem un rīcību ir jābūt tiesiski noteiktiem un atbilstoši tiesiskās paļāvības principam – šim minētajam regulējumam jāveicina uzticība likumam. Maģistra darba mērķis ir izpētīt un analizēt atsevišķus maksātnespējas procesa administratora lēmumu un rīcības tiesiskās noteiktības apsvērumus juridiskās personas maksātnespējas procesā, kā arī izpētīt minēto lēmumu un rīcības tiesiskuma kontroli.

The purpose of Insolvency Law is defined in Section 1, namely, administrator of insolvency proceedings must promote the honouring of the obligations of a debtor in financial difficulties and, where possible, the renewal of solvency. In order to promote efficient of insolvency proceedings of normative regulation and legal relations certainty, according to the principle of legal certainty, the administrator’s decisions and actions must be certain and according to the principle of confidence in legality of actions - must promote the confidence of law. The aim of Master's thesis is to explore and analyze separate administrator’s decisions and actions considerations of legal certainty in insolvency proceedings of a legal person, and at the same time paying special attention to the control of the rule of law.
Insolvency decisions and actions of legal certainty for legal persons in insolvency proceedings
Keywords: Juridiskā zinātne; Maksātnespējas likums; maksātnespējas procesa administrators; juridiskās personas maksātnespējas process; maksātnespējas procesa administratora lēmums; maksātnespējas procesa administratora rīcība