Holistic approach to human resource recruitment and selection for public administration organisations of Latvia - Stariņeca, Olga (Latvijas Universitāte, 2017)
Pēdējos gados cilvēkresursu atlase valsts pārvaldes organizācijās gan ir aktīvi attīstījusies, tomēr joprojām pastāv šī procesa uzlabojumu potenciāls. Holistiskā pieeja ir universāli izmantojama dažādās nozarēs un procesos. Šī pieeja var palīdzēt noteikt cilvēkresursu atlases draudus, vājās un stiprās puses, kā arī pavērt tajā jaunas iespējas. Šobrīd valsts pārvaldei cilvēkresursu atlasē būtu jāņem vērā izaicinājumi, kas saistīti ar jaunās paaudzes kā darba meklētāju un nodarbināto īpatnībām/raksturīgākajām iezīmēm, pozitīvu darba devēja zīmola veidošanu un uzturēšanu, zināšanu vadības aktivitātēm, darba tirgus problēmām u.c. Promocijas darba mērķis ir izstrādāt rīku komplektu, kas varētu palīdzēt valsts pārvaldes organizācijām pielietot holistisko pieeju cilvēkresursu atlasē.

Last years, an active development of human resource recruitment and selection in public administration organisations is happening, however, it still has a room for improvements. Holistic approach is applicable in various fields and various processes. Holistic approach to human resource recruitment and selection could help to identify threats, weaknesses and strength of the process as well as open new opportunities. Currently, public administration should consider various challenges that might affect human resource recruitment and selection, for example, new generations peculiarities as job seekers and employees, a positive employer brand’s creation and maintenance, knowledge management activities, labour market issues etc. The objective of the dissertation is to develop a set of tools that could help implementing the holistic approach to the human resource recruitment and selection for public administration organisations.
Holistiskā pieeja cilvēkresursu atlasei valsts pārvaldes organizācijās Latvijā
Keywords: Vadībzinātne; Management Sciences; Public Administration