Attēlu kvalitātes kritēriju izvērtējums datortomogrāfijā idiopātiskās plaušu fibrozes gadījumā - Anufrijeva, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba tēma - „Attēlu kvalitātes kritēriju izvērtējums datortomogrāfijā idiopātiskās plaušu fibrozes gadījumā”. Bakalaura darbs sastāv no ievada, teorētiskās un pētnieciskās daļas, ir 6 secinājuma punkti, izteikti priekšlikumi. Teorētiskajā̄ daļā tiek analizēta literatūra par plaušu anatomiju, idiopātisko plaušu fibrozi un datortomogrāfijas izmeklējumu, apkopota un analizēta literatūra par idiopātisko plaušu fibrozi un attēla kvalitātes kritērijiem datortomogrāfijā. Pētniecības daļā, balstoties uz teorētiskās daļas izvirzītajiem attēla kvalitātes kritērijiem un standartiem, veikts kvalitatīvs pētījums, analizējot 25 pacientu ar idiopātisko plaušu fibrozi datortomogrāfijas attēli. Darba mērķis ir izvērtēt datortomogrāfijas izmeklējuma attēlu kvalitātes kritērijus idiopātiskas plaušu fibrozes gadījumā. Darba kopējais apjoms ir 40 lappuses, kas sastāv no ievada, 4 nodaļām un 8 apakšnodaļām, darbā iekļauti 4 pielikumi, izdarīti 6 secinājumi un 4 priekšlikumi. Bakalaura darbā ir analizēti un apkopoti 25 literatūras avoti.

The bachelor's thesis explores the topic of “Evaluation Image Quality Criteria in Computed Tomography for Idiopathic Pulmonary Fibrosis”. It is divided into an introductory section, a theoretical section, a research section, and a conclusion with proposals. The theoretical portion of the thesis reviews existing literature on lung anatomy, idiopathic lung fibrosis and a CT exams, specifically focusing on image quality criteria in computed tomography for idiopathic pulmonary fibrosis. In addition , the research section analyzes CT images of 25 patients with idiopathic pulmonary fibrosis based on the criteria and standards established in the theoretical section. The goal of the thesis is to evaluate the quality of CT exam images of idiopathic pulmonary fibrosis. The thesis is 40 pages long and includes an introduction , four chapters with eight sub-chapters, four annexes, six conclusions, and four proposals. The thesis draws from and summarizes 25 sources of literature.
Evaluation image quality criteria in computed tomography for idiopathic pulmonary fibrosis
Keywords: Medicīna; ATTĒLU KVALITĀTES KRITĒRIJI; IDIOPĀTISKĀ PLAUŠU FIBROZE; DATORTOMOGRĀFIJA; IDIOPĀTISKAS PATOLOĢIJAS; KRITĒRIJU IZVĒRTĒJUMS