Moldovas politiskie un institucionālie šķēršļi Austrumu partnerībā - Kustkēvičs, Jānis (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura diplomdarbs ar tematu „Moldovas politiskie un institucionālie šķēršļi Austrumu partnerībā”, kā autors ir Jānis Kustkēvičs, darba vadītājs ir docents Toms Rostoks Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu. Darbā tika izskatītas un dziļāk analizētas Moldovas institucionālās un politiskās problēmas, kas tika noteiktas pēc zemākajiem Austrumu Partnerības indeksa rādītājiem. Darba mērķis bija noskaidrot vai ES politiskais spiediens ir atmaksājies ar veiksmīgi ieviestām reformām Moldovā. Autors izvirzīja sekojošu hipotēzi, darba gaitā apstiprināja: •H1: Moldovas galvenās institucionālās un politiskās problēmas ir krietni uzlabojušās līdz ar ciešāku sadarbību ar Eiropas Savienību. Atslēgas vārdi: Moldova, Austrumu partnerība, Eiropas Savienība, Eiropeizācija

Bachelor’s diploma thesis with the topic „Moldova’s Political and Institutional Obstacles in Eastern Partnership”, with author Jānis Kustkēvičs, and as a work’s superior docent Toms Rostoks from Latvian University faculty of Social Sciences. Main methodological approach was to examine six problems though empirical data that came from the lowest scores in Eastern Partnership index. Main goal of the thesis was to find out the main obstacles and problems in Moldova’s institutional and political sector and to find out if EU’s political preassure has paid off with sucessfully implemented reforms. Author made the following hypothesis that he later tested and approved: •H1: Moldova’s main institutional and political problems have improved majorly since strengthening relations with European. Key words: Moldova, European Union, Europeanisation, Eastern Partnership
Moldova's political and institutional obstacles in Eastern Partnership
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)