Divdimensionāla stimula slīpuma uztvere - Šaripova, Signija (Latvijas Universitāte, 2017)
Maģistra darbs uzrakstīts uz 32 lappusēm latviešu valodā. Tas satur 20 attēlus un 25 atsauces uz izmantotajiem literatūras avotiem. Darba mērķis bija novērtēt telpiskās uztveres precizitāti dažādu profesiju pārstāvjiem. Pētījumā piedalījās 82 dalībnieki, no kuriem 34 bija Optometrijas un redzes zinātnes nodaļas bakalaura studenti, 18 maģistrantūras studenti, 15 Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un pilsētplānošanas studenti un 15 dalībnieki kontrolgrupā, Pētījuma rezultāti parādīja, ka no visām grupām arhitekti visprecīzāk spēj novērtēt slīpumu. Atšķirības starp pārējām grupām bija nenozīmīgas. Atslēgas vārdi: slīpuma uztvere, divdimensionāla plakne, binokulārā disparitāte, perspektīva

This master’s degree thesis is written on 32.pages in latvian language. It contains 20 pictures and 25 references. The main goal of thesis was to observe accuracy of dimensional perception between representatives of different professions. 82 participants from which 34 are students of Optometry and Vision Science Bachelor’s program and 18 Master’s program, 15 students of Faculty of Architecture and Urban planning of Riga’s Technical university and 15 subjects in controlgroup were involved in research. Research showed that students of Faculty of Architecture and Urban planning are able to estimate slant better than other participants. Difference between other participants was insignificant. Key words: slant perception, two-dimensional surface, binocular disparity, perspective
Slant perception of 2 D stimulus
Keywords: Fizika; slīpuma uztvere; divdimensionāla plakne; binokulārā disparitāte; perspektīva