Regulācijas ekosistēmu pakalpojumi piekrastē - primāro kāpu un pludmales izmaiņas Saulkrastos pie Baltās kāpas - Purgale, Santa (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darbā “Regulācijas ekosistēmu pakalpojumi piekrastē primāro kāpu un pludmales izmaiņas Saulkrastos pie Baltās kāpas” ir veikts pētījums par piekrastes regulācijas ekosistēmu pakalpojumu nozīmi un kvalitāti pētāmajā teritorijā. Darbā ir apkopota un analizēta zinātniskā literatūra par piekrastes ģeoloģisko procesu norisi Saulkrastos, izzināti regulācijas ekosistēmu pakalpojumi Saulkrastu piekrastē, apsekota teritorija, veikti nivelēšanas mērījumi un analizētas krasta izmaiņas, izmantojot monitoringa datus un vēsturisko kartogrāfisko materiālu. Pamatojoties uz iegūtajiem rezultātiem un literatūras apskatu tika izdarīti secinājumi par piekrastes attīstības dinamiku.

In the bachelor's thesis “Coastal Regulating Ecosystem Services – Primary Dune and Beach Changes at the Saulkrasti White Dune” research of the importance and quality of costal regulating ecosystem services has been conducted. The thesis summarizes and analyzes the scientific literature on the coastal geological processes in Saulkrasti, cognizes regulatory ecosystem services on the Saulkrasti coastline, surveys the area, carries out monitoring measurements and analysis of coastal changes using monitoring data and historical cartographic material. Based on the results obtained and the literature review, conclusions were drawn on the dynamics of coastal development.
Coastal Regulating Ecosystem Services - Primary Dune and Beach Changes at the Saulkrasti White Dune
Keywords: Vides zinātne; ekosistēmu pakalpojumi; piekraste; erozija; Saulkrasti