Latviešu karavīru folklora mūsdienās - Valaine, Ilze (Latvijas Universitāte, 2012)
Darbs „Latviešu karavīru folklora mūsdienās” veltīts līdz šim nepētītai tēmai latviešu folkloristikā. Bakalaura darba mērķis ir apzināt karavīru vidē funkcionējošos neformālās komunikācijas veidus un šīs komunikācijas tekstus jeb mūsdienu karavīru folkloru, pievēršot uzmanību šīs komunikācijas kontekstam. Izstrādāts pētījums par šobrīd dienējošo latviešu karavīru folkloru, kas salīdzināts ar Latvijas armijas izveidošanās laika folkloras tekstiem, 2. pasaules kara laika un pēckara gadu folkloras izpausmēm. Iegūts raksturojums kā tagadējā Nacionālo bruņoto spēku karavīru vidē eksistē un funkcionē folklora, izmantojot mūsdienu folkloras pētniecības vienu no svarīgākajām metodēm – kontekstuālo metodi. Atslēgvārdi – karavīri, mūsdienu folklora, kontekstuālā metode

The bachelor’s work „Folklore of Latvian Soldiers Nowadays” is devoted to a yet unexplored topic in Latvian folklore. The aim of the bachelor’s work is to study the kinds of informal communication functioning among the soldiers and the texts of this communication or modern soldiers’ folklore, focusing on the context of the communication. A research has been performed about the folklore of the currently servicing Latvian soldiers, which has been compared with the texts and folklore expressions from the time when the Latvian army was formed, the period of the 2nd World War and the post-war period. A description has been made that characterises the existing and functioning folklore among the soldiers of the National Armed Forces, by using one of the most important folklore research methods – the contextual method. Key words – soldiers, modern folklore, contextual method
Folklore of Latvian Soldiers Nowadays
Keywords: Filoloģija