Nestriktas interpolācijas uzdevums - Piskunovs, Romāns (Latvijas Universitāte, 2015)
Darbs ir veltīts interpolācijas uzdevumam, kam interpolācijas nosacījumi ir uzdoti ar nestriktu datu palīdzību. Formulējot nestriktas interpolācijas uzdevumu, interpolācijas nosacījumi tiek aprakstīti if-then formā. Īpaša uzmanība tiek pievērsta intervālveida datu gadījumam. Nestriktas interpolācijas uzdevuma atrisinājums tiek meklēts lietojot gabaliem lineāras funkcijas.

The subject of this thesis is an interpolation problem in the case of fuzzy data. The conditions of interpolation are described in the form of if-then rules for fuzzy interpolation problems. Main attention is paid to the case of interval-type data. The solution of fuzzy interpolation is determined with the use of piecewise linear functions.
Fuzzy interpolation problem
Keywords: Matemātika; interpolācija; intervālveida dati; nestriktie dati; piederības funkcija; gabaliem lineāra interpolācija