Pasaules Bankas pozitīvie, negatīvie aspekti un pieredze Baltijas valstīs - Štolceris, Silvestrs (Latvijas Universitāte, 2012)
Starptautiskas organizācijas kā Pasaules Banka un Starptautiskais Valūtas fonds veic finanšu investīcijas valstu ekonomikās, kas tiek realizētas kā aizdevumu piešķiršana konkrēta plāna realizācijai, kam ir pievienotā vērtība un, kas ļauj optimizēt izmaksas ilgtermiņā. Diplomdarba mērķis: izvērtēt Baltijas valstu un Pasaules Bankas sadarbības rezultātus un pieredzi. Galvenie uzdevumi ir raksturot starptautiskas organizācijas mērķus un būtību, raksturot Pasaules Banku un izpētīt Pasaules Bankas īstenoto projektu dinamiku Baltijas valstīs. Galvenais secinājums: balstoties uz Baltijas valstu vēsturisko pieredzi sadarbībā ar Pasaules Banku, ir pamats domāt, ka arī turpmākā sadarbība ar šo starptautisko organizāciju var veicināt attīstību Baltijas valstu ekonomikā. Atslēgvārdi: Pasaules Banka, starptautiskās organizācijas, Baltijas valstis.

International organizations such as WB and IMF makes financial investments in economies that are realized as a loan in a specific implementation plan which has added value to allow optimization of the cost in long-term. Diploma thesis goal is to evaluate the experience of cooperation of the Baltic States and the World Bank. The main objectives are to characterize international organizations and their objectives and scope, describe the functions of World Bank and explore the dynamics of its realized projects in Baltic States. The main conclusion is that basing on historical experience of cooperation of Baltic States and WB there is a reason to believe that further cooperation with this international organization can contribute the development of economy of Baltic states. Keywords: World Bank, international organizations, Baltic states.
World Bank positive, negative aspects and experience in Baltic States
Keywords: Ekonomika