Organizācijas kultūras nozīme pārrunas vadībā ar starptautiskajiem partneriem uzņēmumā SIA"RARA ARE" - Mikulova, Aleksandra (Latvijas Universitāte, 2013)
Mūsdienu globalizācijas laikmetā organizācijas kultūras jēdziens aizņem arvien svarīgāko lomu ikvienā uzņēmumā efektīvā darbībā un ir cieši saistīts ar konkurētspēju starptautiskā tirgus ietvaros. Galvenie organizācijas kultūras uzdevumi ekonomiskajā pasaulē ir definēt uzņēmuma mērķus un vērtības, atspoguļot darbības stratēģiju, regulēt noteikumus par civilizētu uzvedību un darbinieku morālu principu, ka arī saglabāt uzņēmuma reputāciju starptautiskā biznesa arēnā. Atkarībā no uzņēmuma organizācijas kultūras var tikt ietekmēta pārrunas gaita ar starptautiskajiem partneriem. Starptautiskās pārrunas ir cieši saistītas ar organizācijas kultūru, ka arī valsts nacionālo kultūru. Diplomdarbā ir izpētīta Igaunijas uzņēmuma SIA ‘RARA ARE’ organizācijas kultūra un izdalot pētījumā rezultātā organizācijas kultūras trūkumus autore izstrādāja vairākus priekšlikumus tas uzlabošanai.

In nowadays globalization`s century, the concept of organizational culture takes more and more important role in the effective work of any company and is closely related to competitiveness in the international market. The main tasks of the organizational culture in the world economy is to define the company's goals and values, to show a strategy, to regulate the rules of civilized behavior of employees and moral principles, as well as maintaining the company's reputation in international business area. Depending from the organizational culture of a company may be affected the negotiation process with international partners. International negotiations are closely related to organizational culture, as well as national culture. Diploma is devoted Estonian company 'RARA ARE' Ltd. organizational culture research, and determine in a research result organizational culture`s weak sides, author had worked out a number of proposals to improve it.
The Organizational Culture Role in Negotiation Management with International Partners in the Company "RARA ARE" Ltd.
Keywords: Ekonomika