SIA Poligrāfijas Apgāds mārketinga stratēģijas izveide - Vientiess, Oskars (Latvijas Universitāte, 2025)
Bakalaura darba nosaukums ir “SIA Poligrāfijas Apgāds mārketinga stratēģijas izveide”. SIA “Poligrāfijas Apgāds” ir viens no vadošajiem poligrāfijas nozares uzņēmumiem Latvijā, kas piedāvā gan papīra vairumtirdzniecību, gan specializētus pakalpojumus tipogrāfijām. Darba mērķis ir izstrādāt mārketinga stratēģiju SIA “Poligrāfijas Apgāds”, lai veicinātu uzņēmuma izaugsmi B2B un B2C segmentos. Pamatojoties uz tirgus un uzņēmuma iekšējās vides analīzi, darbā identificēti galvenie izaicinājumi un izstrādāti konkrēti risinājumi to pārvarēšanai. Stratēģija ietver: •Daudzkanālu pieeju ar satura mārketingu, sociālo tīklu aktivitātēm, maksas reklāmām un e-pasta kampaņām; •Piecus konkrētus mērķus un tiem atbilstošus KPI; •Stratēģijas novērtēšanas kritērijus un ieviešanas plānu strukturētai digitālā mārketinga attīstībai.

Title of the bachelor’s Thesis: “Development of a Marketing Strategy for SIA Poligrāfijas Apgāds”. SIA Poligrāfijas Apgāds is one of the leading companies in Latvia’s printing sector, offering both paper wholesale and specialized services for printing houses. The aim of the thesis is to develop a marketing strategy for SIA Poligrāfijas Apgāds to support growth in both B2B and B2C segments. Based on market and internal environment analysis, the main challenges were identified and specific solutions proposed. The strategy includes: •Multichannel approach with content marketing, social media activity, paid advertising, and email campaigns; •Five specific goals with corresponding KPIs; •Evaluation criteria and an implementation plan for structured digital marketing development.
SIA Poligrāfijas Apgāds marketing strategy creation
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; Mārketinga stratēģija; B2B mārketings; B2C mārketings; Digitālais mārketings; Klientu piesaiste