Kritiskās domāšanas stratēģiju izmantojums latviešu valodas mācību stundās 10. klasē - Gžibovska, Daina (Latvijas Universitāte, 2007)
Dainas Gžibovskas diplomdarba „Kritiskās domāšanas stratēģiju izmantojums latviešu valodas mācību stundās 10.klasē” mērķis ir noskaidrot kritiskās domāšanas metožu izmantojuma efektivitāti vidusskolas 10.klasē, skolēniem apgūstot vispārīgos valodniecības jautājumus. Diplomdarba autore teorētiskās literatūras studijās gūtās atziņas piemēro konkrētajam vecumposmam, apraksta izmēģinājuma darbu skolā. Kritiskā domāšana mācību procesā kā metodiska pieeja ir pārbaudīta Eiropā. Domāšanas attīstīšanu var uzskatīt par mūsdienīga mācību procesa novitāti, jo tā veicina aktīvu un interaktīvu izziņas procesu. Mūsdienu skolēni ir brīvi, atraisīti, nevairās izteikt savas domas, tāpēc pētījumā noskaidrots, ka kritiskās domāšanas metodes ir piemērotas mūsdienu skolēniem.

The purpose of the Dainas Gžibovskas Bachelor’s Paper is to examine efficiency of critical thinking, its development in 10 th forms while acquiring general linguistics. In addition to that, the author adapts the obtained theoretical literature studies to particular age phase and describes now testing is carred out at school. Critical thinking is a tested experience in Europe. It is said that developing thinking is considered to be a contemporary novelty in teaching process. As we know, students nowadays feel free to express their (ideas) opipions: That proves the U.S. pedagogical system can be seeitable to educational system in Latvia.
Application of Critical Thinking Strategies in the Lessons of Latvian in Form 10
Keywords: Pedagoģija