Raiņa dzejas recepcijas aspekti Latvijas kultūrā 20. un 21. gs. mijā: neatkarīgās mūzikas albums „Strāvoklis” (2011) - Galiņa, Santa (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba nosaukums: „Raiņa dzejas recepcijas aspekti Latvijas kultūrā 20. un 21. gs. mijā: Neatkarīgās mūzikas albums „Strāvoklis” (2011)” Darba izpildītāja- Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes baltu filoloģijas 3. kursa studente Santa Galiņa. Darba vadītājs- lektora p.i. Pauls Daija. Darbs ir .lapaspušu garš. Bakalaura darba mērķis: noskaidrot, vai neatkarīgās mūzikas izlase „Strāvoklis” īstenojusi Raiņa daiļrades organisku iekļaušanos mūsdienu kultūras procesos. Pētījuma rezultāti : Lai arī izlasē iekļautie mūziķi pārliecinoši uzskatījuši, ka recepcijai vajadzētu notikt, to argumentējot ar daudzveidīgo pieeju Raiņa dzejai vienas izlases robežās, tomēr izlases mērķauditorija- skolēni ne vien noliedz Raiņa dzejas recepciju izlases „Strāvoklis” kontekstā, bet arī citus Raiņa daiļrades komponējums atzīst par mūsdienās neaktuāliem.

Subject of the Bachelor work: Raiņa dzejas recepcijas aspekti Latvijas kultūrā 20. un 21. gs. mijā: Neatkarīgās mūzikas albums „Strāvoklis” (2011) (The Aspects of Rainis Poetic Reception in Latvian Culture at the Turn of Centuries 20th and 21th: Independent Music Album „Strāvoklis” (2011) ). The author - Santa Galiņa, 3rd year student of bachelor studies in the Baltic philology of the Department of Latvistic and Baltic Philology, Faculty of Humanities, University of Latvia. The supervisor – lecturer Pauls Daija. The work is 45 pages long. The aim of the Bachelor work: To find out if independent music album “Strāvoklis” realized organic inclusion of Rainis creation in contemporary culture processes. Study results: Musicians consider, that reception of Rainis poetic is realized, but conflicting views have students. They deny Rainis poetic reception with independent music album “Strāvoklis” and consider songs with Rainis poetics nowadays not important.
The Aspects of Rainis Poetic Reception in Latvian Culture at the Turn of Centuries 20th and 21th: Independent Music Album „Strāvoklis” (2011)
Keywords: Filoloģija