Globāli un lokāli ciparsertifikātu apmaiņas risinājumi elektronisko mašīnlasāmo ceļošanas dokumentu drošībai - Veģeris, Oskars (Latvijas Universitāte, 2011)
Elektronisko mašīnlasāmo ceļošanas dokumentu drošība ir aktuāla jebkurai valstij, jo to papildus drošības mehānismi ļauj mazināt drošības riskus, kas saistīti ar ceļošanas dokumentu viltošanu un vienlaicīgi paaugstināt ceļošanas dokumentu kontroles efektivitāti. Šajā darbā autors apskata elektroniskajos mašīnlasāmajos ceļošanas dokumentos izmantotās drošības tehnoloģijas un nepieciešamību ciparsertifikātu izplatīšanai globālā un lokālā mērogā. Autors analizē šādas ciparsertifikātu apmaiņas informācijas sistēmas izveidošanas nepieciešamību un prasības, kādas tai jāpilda, lai nodrošinātu drošu un efektīvu ceļošanas dokumentu pārbaudi.

Electronic machine readable travel document security is a very important issue for any country. Their added security mechanisms allow for risk reduction that are related to travel document forgery. At the same time, their electronic components increase border control efficiency. The author researches the security mechanisms available for electronic machine readable travel documents and the need to distribute digital certificates both globally and locally. The author also analyzes the need for an information system that facillitates this digital certificate exchange and the requirements it has to have so that travel documents are checked thoroughly and effectively.
Global and local digital certificate exchange solutions for electronic machine readable travel document security
Keywords: Datorzinātne