Swedbank AS gada pārskatu analīze - Tomele, Dana (Latvijas Universitāte, 2025)
Bakalaura darba tēma ir Swedbank AS gada pārskatu analīze. Pētāmā problēma ir izprast, kā divdesmit gadu laikā ir mainījušies Swedbank AS gada pārskatu rādītāji un kā tie ietekmējuši bankas finanšu stāvokli. Bakalaura darba mērķis ir, pamatojoties uz komercbanku gada pārskatu analīzes teorētiskajiem aspektiem, izpētīt Swedbank AS finansiālās darbības galvenās tendences divdesmit gadu laikā un izstrādāt priekšlikumus Swedbank AS finansiālās stratēģijas pilnveidošanai. Darba gaitā tika konstatēts, ka Swedbank AS ir labi pārvaldīta, spēj pielāgoties krīzes situācijām, saglabā augstu finansiālo noturību, un prot uzturēt stabilu darbību ilgtermiņā.

The topic of the bachelor's thesis is the analysis of Swedbank AS annual reports. The research problem is to understand how the annual report indicators of Swedbank AS have changed over twenty years and how they have affected the bank's financial position. The aim of the bachelor's thesis is, based on the theoretical aspects of the analysis of the annual reports of commercial banks, to study the main trends in the financial performance of Swedbank AS over the past twenty years and to develop proposals for improving the financial strategy of Swedbank AS. During the thesis, it was found that Swedbank AS is well managed, able to adapt to crisis situations, maintains high financial stability, and is able to maintain stable operations in the long term.
Analysis of Swedbank AS annual reports
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; gada pārskatu analīze; finanšu analīze; Swedbank AS; Swedbank