"Darba devēja uzteikums darbinieka uzvedības dēļ" - Grunte, Gatis (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba tēma ir: „Darba devēja uzteikums, darbinieka uzvedības dēļ”, apskatot jaunāko tiesu praksi autors secina, ka strīda gadījumos, kas rodas starp darba devēju un darbinieku – darbinieks ir mazāk aizsargāts un darba devējam ir daudz lielākas tiesības attiecībā uz darbinieku. Bakalaura darba mērķis ir apskatīt darbinieka tiesības, vai tās netiek apietas, ar darba devēja nelikumīgām darbībām, kā arī darba devēja izpratne par Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem, attiecībā uz darba tiesiskajām attiecībām. Kā arī apskatīt darba uzteikuma regulējumu Baltijas valstīs. Bakalaura darba uzdevums ir: 1.Apskatīt uzteikuma tiesisko regulējumu un sniegt tā jēdzieniskās nozīmes raksturojumu; 2.Apskatīt darba devēja pienākumus izsakot uzteikumu darbiniekam; 3.Analizēt spriedumus strīdos par darba devēja uzteikumu, darbinieka uzvedības dēļ. Atslēgas vārdi: darba tiesības, darba strīdi, darba devēja uzteikums, darbinieks

Bachelor thesis theme is Employers' job termination notice due to employee behaviour, where evaluating the latest court practice, the author concludes that in case of dispute between employer and employee, the latter is less protected and the first possesses broader rights as compared to the employee. This bachelor thesis evaluates the rights of employee and analyzes the extent to which these rights might be disregarded with legal or potentially illegal actions of the employer. In addition the employer understanding of laws of Latvian Republic in relation to employment relationships together with regulations regarding employers' job termination notice are analyzed. The objectives of the bachelor thesis are the following: 1.Examine employers' job termination notice legal regulation and provide conceptual meaning characterization of it; 2.Examine employers' obligations when expressing the job termination notice; 3.Analyze court verdicts in disputes about employers' job termination notice due to employee behaviour. Keywords: labor law, labor disputes, employers' job termination notice, employee
"Employers' job termination notice due to employee behaviour"
Keywords: Juridiskā zinātne