Folksonomijas fotogrāfiju apmaiņas vietnēs - Moškarina, Diāna (Latvijas Universitāte, 2010)
Pētījuma galvenie mērķi ir: Latvijas un ārvalstu populārāko fotogrāfijas apmaiņas vietņu folksonomiju struktūras un funkcionalitātes analīze, interneta lietotāju digitālo fotogrāfiju indeksēšanas un meklēšanas paradumu apzināšana, kā arī lietotāju piešķirto atslēgvārdu kvalitātes (precizitātes, pilnīguma, atbilstības u.c.) un informācijas izguves efektivitātes cēloņsakarību noskaidrošana. Galvenais secinājums: neprofesionālie indeksētāji un informācijas meklētāji atslēgvārdu definēšanas procesā vadās pēc līdzīgiem principiem. Gan fotogrāfijai pievienotais atslēgvārds, gan meklēšanas laukā uzrādītais atslēgvārds, visticamāk, būs vispārīgā līmeņa lietvārds vienskaitļa formā.

The main goals of this research are: to analyse folksonomies structure and functionality of the popular Latvian and foreign photo sharing sites; as well as, to identificate internet users habits of indexing and searching of digital photo, and to explore causual relationships between quality (specificity, exhausitivity, relevance, etc.) and information retrieval efficiency of users assigned tags. The main finding: non-professional indexer and information seeker in the process of definition tags are guided by similar principles. Both - tag added to photograph and tag typed in the search field are more likely to be a general level noun in the singular form.
Folksonomies on photo sharing sites
Keywords: Komunikācijas zinātne