Attēla fona nošķiršanas paņēmieni objektu izcelšanai - Danovskis, Gunārs (Latvijas Universitāte, 2016)
Objektu atpazīšana un analīze ir fundamentāla problēma attēlu apstrādē. Attēlā esošo objektu analīze ir ikdienišķa procedūra mūsdienu attēlu analīzē un apstrādē. Objektu izcelšanas risinājumi ir svarīgi tālākā objektu analīzē un apstrādē, piemēram cilvēku, mašīnu un citu svarīgu objektu, kas satur informāciju izcelšanai attēlā. Bakalaura darbā „Attēla fona nošķiršanas paņēmieni objektu izcelšanai” tiek apskatīti esošie fona nošķiršanas paņēmieni. Šie paņēmieni tiek aprakstīti teorētiski un arī pārbaudīti praktiski uz dažādiem ieejas datiem. Tiek veikta šo metožu salīdzināšana pēc noteiktiem kritērijiem.

Image background separation methods for object highlighting Object recognition and analysis is a fundamental problem in image processing. Existing object analysis is a daily procedure in the field of image analysis and processing. Object highlighting solutions are essential in further object analysis and processing, for example to highlight cars, humans or other important objects that hold some kind of information. In this bachelor thesis several background subtraction methods are reviewed and tasted using different input data. At the end these methods are evaluated based on certain criteria.
Image background separation methods for object highligting
Keywords: Datorzinātne; attēlu analīze; OpenCV; priekšplāna izcelšana; fona nodalīšana