Mākslīgā intelekta inovāciju izmantošana Latvijas valsts pārvaldes efektivizācijā - Zonenbergs, Reinis (Latvijas Universitāte, 2025)
Bakalaura darba tēma ir mākslīgā intelekta (MI) inovāciju ieviešana Latvijas valsts pārvaldē. Darba mērķis ir analizēt esošās un plānotās MI inovācijas, to ieviešanas procesu Latvijā. Teorētiskais ietvars aptver inovāciju ieviešanas procesu publiskajā sektorā. Pētījuma pamatā ir Latvijas publiskā sektora gadījuma analīze, ar mērķi identificēt, kā norit MI inovāciju ieviešana.

The focus of the bachelor's thesis is the integration of artificial intelligence (AI) innovations within the framework of Latvian public administration. The objective of this thesis is to methodically examine both the current state of and the future plans for MI innovations in Latvia, with a particular focus on the implementation process. The theoretical framework delineates the process of innovation implementation in the public sector by innovation steps. The research is grounded in a case study of the Latvian public sector, with the objective of identifying the process of implementation of MI innovations.
The Use of Artificial Intelligence Innovations to Enhance the Efficiency of Latvia's State Administration
Keywords: Politikas zinātne; publiskās pārvaldes inovācijas; mākslīgais intelekts; valsts pārvalde; digitālā transformācija; publiskie pakalpojumi