Personāla mainība, tās cēloņi un iespējamie risinājumi uzņēmumā VSIA “Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs”. - Gnutone, Brigita (Latvijas Universitāte, 2025)
Personāla mainība ir aktuāla problēma, ar kuru saskaras jebkurš uzņēmums, neatkarīgi no nozares, kurā tas darbojas. Augsta brīvprātīgā disfunkcionālā darbinieku mainība negatīvi ietekmē jebkuru uzņēmumu, bet īpaši jūtams tas ir uzņēmumiem, kuru darbiniekiem ir nepieciešamas specifiskas zināšanas, kas apgūstamas ilgākā laika posmā jaunajā darbavietā.

Employee turnover is a pressing problem that any company faces, regardless of the industry in which it operates. High voluntary dysfunctional turnover of employees has a negative impact on any company, but it is especially felt for companies whose employees need specific knowledge that can be acquired over a longer period of time at the new workplace.
Causes and possible solution for staff turnover in organization “Latvian Environment, Geology and Meteorology Centre” SLLC.
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; personāla mainība; apmierinātība ar darbu; mainību ietekmējošie faktori; vajadzību motivācijas teorijas