Tiešās un netiešās saskarsmes ar LGBT+ pārstāvjiem un grupas normu saistība ar attieksmi pret homoseksualitāti jauniešu vidū - Sedleniece, Linda (Latvijas Universitāte, 2023)
Korelatīvā pētījumā piedalījās 64 jaunieši (M vecums=21,2), no kuriem 36 sievietes un 28 vīrieši. Pētījuma mērķis bija noskaidrot saistību attieksmei pret homoseksualitāti ar tiešo un netiešo saskarsmi ar LGBT+ un referentās grupas normām. Atklātas statistiski nozīmīgas saistības - attieksme pret homoseksualitāti vidēji pozitīvi korelē ar netiešās saskarsmes biežumu, cieši, pozitīvi korelē ar tiešās un netiešās saskarsmes kvalitāti un vidēji cieši, pozitīvi korelē ar grupas normām. Pētījuma aptaujas: Tiešās un netiešās saskarsmes ar LGBT+ biežums un kvalitāte, Attieksme pret homoseksualitāti aptauja, Uztvertās referentās grupas normas. Atslēgas vārdi: aizspriedumi, attieksme, jaunieši, LGBT+, tiešā saskarsme, netiešā saskarsme, grupas normas

64 adolescents (M age=21.2), of which 36 were women and 28 were men The aim of the study was to clarify the relationship between attitudes towards homosexuality and direct and indirect contact with LGBT+ and reference group norms. Statistically significant correlations were revealed - the attitude towards homosexuality is moderately positively correlated with the frequency of indirect contact, strongly, positively correlated with the quality of direct and indirect contact, and moderately strongly, positively correlated with group norms. Research surveys: Frequency and quality of direct and indirect contact with LGBT+, Attitudes Towards Homosexuality Scale, Perceived reference group norms. Key words: prejudice, attitude, adolescence, LGBT+, direct contact, indirect contact, group norms
The Relations Between Direct and Indirect Contact with LGBT+ Representatives and Group Norms with Attitudes Towards Homosexuality Among Adolescents
Keywords: Psiholoģija; aizspriedumi; attieksme; jaunieši; LGBT+; tiešā saskarsme