Satversmes 112.pantā nostiprināto tiesību uz bezmaksas pamatizglītību nodrošināšanu pašvaldības dibinātās izglītības iestādēs - Riekstiņa, Madara (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbā „Satversmes 112.pantā nostiprināto tiesību uz bezmaksas pamatizglītību nodrošināšana pašvaldības dibinātās izglītības iestādēs” tiek analizēti problēmjautājumi temata kontekstā, kas Latvijas likumdevējam būtu jārisina Latvijas normatīvajos aktos; ir izvērtēta šo problēmu ietekme uz bērna tiesībām uz izglītību Latvijā. Darbā autore galvenokārt koncentrējas uz Latvijas normatīvo aktu analīzi tiesību uz bezmaksas pamatizglītību kontekstā. Darbā analizēta arī Latvijas normatīvo aktu izglītības jomā atbilstība starptautiskajos dokumentos noteiktajam regulējumam. Darba mērķis ir izanalizēt Latvijas Republikas Satversmes 112.pantā ietverto tiesību uz bezmaksas pamatizglītību tvērumu, veikt normatīvajos aktos ietverto terminu analīzi, konstatēt problēmas šo tiesību nodrošināšanā un rast iespējamos risinājumus.

Bachelor’s work „The Constitution of Latvia 112nd article the right to free primary education provision municipal educational institutions” issues have been identified that should be addressed and specifically formulated in Latvian legislation and its effect of this problem on the child’s right to education in Latvia. The author focuses on the analyses of the Latvian legislation with international instruments binding on Latvia in teh context of Latvian laws and regulations of the analysis of the right to free primary education context. The aim of the research is to analyze the Latvian Constitution contained in article 112nd of the right to free primary scope of the terms included in the analyses, to detect problems in the provision of the rights and find a possible solution.
The actual situation of Constitution of Latvia 112th article the right to free primary education provision municipal educational institutions
Keywords: Juridiskā zinātne