Jūras krasta attīstības dabiskie un antropogēnie faktori Daugavgrīvas salā - Bērtiņa, Laura (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darbā „Jūras krasta attīstības dabiskie un antropogēnie faktori Daugavgrīvas salā” ir, pētīta un analizēta zinātniskā literatūra par jūras krasta attīstības procesiem. Darbā ir aprakstīta Daugavgrīvas jeb Buļļu salas izcelsme un to ietekmējošie faktori. Darbā tika izmantoti jūras krasta ģeoloģisko procesu monitoringa dati, analizēts vēsturiskais kartogrāfiskais materiāls, veikta pludmales sanešu materiāla granulometriskā analīze un datu interpolācija. Izpētes laikā tika noskaidrots, kuros posmos notiek sanešu akumulācija un kuros krasta erozija, cik lielā mērā antropogēnā darbība ietekmē sanešu sastāvu un krasta attīstības procesus. Darbs sastāv no 3 nodaļām, tā apjoms ir 79 lappuses. Darbā ir ievietoti 35 attēli, 3 tabulas, izmantoti 65 literatūras avoti un 3 pielikumi. Atslēgas vārdi: Daugavgrīvas sala, jūras krasta ģeoloģiskie procesi, priekškāpas, Rīgas līča piekraste

In the Master theses “Natural and Anthropogenic Factors in the Sea Coast Development on Daugavgrīva island” literature about coastal processes is summarized, studied and analysed. It deals with the origin of Daugavgrīva island or Buļļu island and factors affecting it. Using data of monitoring geological processes of the sea coast, analysing the historical cartographical material and using granulometric analysis of the beach clastic material, it has been investigated in which zones accumulation is prevailing and where the coastal erosion is dominating. The Paper consists of 3 chapters, the amount of pages is 79 pages. In the Paper there are 35 figures, 3 tables, 65 sources of literature and 3 appendices. Key words: Daugavgrīva island, coastal geological processes, foredunes, Gulf of Riga.
Natural and anthropogenic factors in the sea coast development on Daugavgrīva island
Keywords: Vides zinātne