Transportģeogrāfiskā novietojuma loma Amatas novada Ieriķu ciema attīstībā - Jansons, Rodrigo (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darbā aplūkota un analizēta transportģeogrāfiskā novietojuma loma Amatas novada Ieriķu ciema attīstībā. Darbs sastāv no piecām nodaļām. Pirmajā no tām aprakstīta ģeogrāfiskā novietojuma būtība ģeogrāfiskajos pētījumos, aprakstīti tā veidi un sniegts ieskats ar transportu saistītajās novietojuma teorijās. Otrajā nodaļā aprakstīti transporta infrastruktūras un ģeogrāfiskās mobilitātes aspekti lauku centros. Savukārt trešajā nodaļā tiek izklāstīti pētījuma izstrādē izmantotie materiāli un metodes. Ceturto nodaļu veido Ieriķu ciema kā lauku centra apraksts, iekļaujot ciema ģeogrāfiskā novietojuma, vēstures un mūsdienu situācijas, kā arī ciema iekšējās struktūras iezīmes un izpausmes. Bet piektajā nodaļā tiek analizēta transportģeogrāfiskā novietojuma loma dažādu faktoru attīstībā un virzībā, pamatojoties uz iepriekšējās nodaļās rakstīto. Atslēgas vārdi: Ieriķi, lauku centrs, transportģeogrāfiskais novietojums, ģeogrāfiskā mobilitāte, industriālais sektors, aglomeratīvs efekts

In master degree research paper is examined and analyzed role of the transport geographical location in the development of Amata novads Ieriķi village. Research paper is made of five chapters. In the first one is given the essence of geographic location in geographical researches, are described types of geographic location and given review on location theories related with transport. In the second chapter are described transport infrastructure and geographical mobility aspects in villages as in rural centres, but in the third chapter are expounded information resources and research methods. In the fourth chapter are described Ieriķi village’s geographical location, historical and contemporary situation and expressions and traits of village inner structure. But fifth chapter, which is made on the basis of preceding ones, is analyzed role of the transport geographical location in Ieriķi village development, influenced by several functions and factors. Keywords: Ieriķi village, rural centre, transport geographical location, geographical mobility, industrial sector, agglomerative effect
The role of transport geographical location in the development of the Amatas novads Ieriki village
Keywords: Ģeogrāfija