Lasīšanas stratēģijas studiju vajadzībām un atpūtai: to izvēle un salīdzinājums - Galstjana, Laura (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba tēma ir “Lasīšanas stratēģijas studiju vajadzībām un atpūtai: to izvēle un salīdzinājums”. Lasīšanas stratēģija ir rīks, kas ļauj kompetenti un efektīvi izmantot konkrētas metodes informācijas iegūšanai. Mūsdienās ar lielu daudzumu dažāda materiāla, ir svarīgi prast ar to strādāt un analizēt, īpaši svarīgi tas ir skolēniem, kuriem ikdienā ir jauna informācijas plūsma izglītības nolūkos, kā arī ikdienā. Pētījuma mērķis ir parādīt, kā ārējie un iekšējie faktori var ietekmēt lasīšanas stratēģijas izvēli mācībām un atpūtai. Iegūtie rezultāti parāda ārējo iekšējo faktoru ietekmi uz lasīšanas stratēģijas izvēli pēc iespējas efektīvāk, kas liecina arī par vispārēju tendenci izmantot dažādas lasīšanas stratēģijas mācībām un atpūtai.

The topic of the bachelor's thesis is "Reading strategies for study purposes and leisure: their selection and comparison". A reading strategy is a tool that allows you to competently and effectively use specific methods to acquire information. Today, with a large amount of different material, it is important to be able to work with it and analyze it, especially for students who have a new flow of information for educational purposes and everyday life. The purpose of the study is to show how external and internal factors can influence the choice of reading strategy for study and leisure. The obtained results show the influence of external and internal factors on the choice of reading strategy as effectively as possible, which also shows a general tendency to use different reading strategies for learning and leisure.
Reading strategies for study and leisure: their selection and comparison
Keywords: Bibliotēkzinātne; iekšējie faktori; ārējie faktori; lasīšanas stratēģija; internal factors; external factors