Politkorektums: sabiedrības kustība, ieviešot izmaiņas valodā - Svārupe, Anita (Latvijas Universitāte, 2019)
Maģistra darbs izstrādāts angļu valodā. Šī darba apjoms ir 60 lappuses. Darbs satur 3 tabulas, 12 attēlus un 30 izmantotās literatūras avotus. Maģistra darba mērķis ir uzzināt vai politkorektumam, ieviešot izmaiņas valodā, ir vairāk negatīva vai pozitīva nokrāsa. Darba izstrādei izmantotas tādas pētījuma metodes kā teorētiskās literatūras aprakstošā metode. Pētījuma empīriskajai daļai dati no sabiedrības iegūti ar aptaujas palīdzību. Iegūtie dati apstrādāti un analizēti kvalitatīvi un kvantitatīvi. Maģistra darbā apkopoti secinājumi, kuros minēts cik ietekmējošs ir politkorektums, kad tiek runāts par izmaiņām valodā. Atslēgvārdi: politkorektums, sociāla kustība, vārda brīvība, aptauja.

The Master Thesis is written in English. The volume of Thesis is 60 pages. There are 3 tables, 12 figures and 30 references. The aim of the research is to find out whether political correctness has more of a positive or negative tone when introducing changes in language. Following research methods have been used in this thesis: descriptive analysis of the theoretical literature. Data for the empirical part of the research have been collected with the help of a questionnaire. Obtained data from the answers given to the questionnaire by public have been processed and analysed, quantitatively and qualitatively. Results and Conclusion identify the influence of political correctness to changes in language. Key words: political correctness, social movement, freedom of speech, questionnaire.
Political Correctness: Social Movement Introducing Changes in Language
Keywords: Valodniecība; politkorektums; sociāla kustība; vārda brīvība; aptauja