Oracle Exadata risinājums un tā ieviešanas metodoloģija - Saliņš, Kārlis (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darbā “Oracle Exadata risinājums un tā ieviešanas metodoloģija” tiek apskatīts Oracle Exadata risinājums, dažādi mākoņpakalpojumu veidi, datu bāzes kā mākoņpakalpojums un risinājuma ieviešana. Darbā tiek noskaidrots un tiek izvirzīti dažādi kritēriji, kāpēc organizācijai jāizvēlas tieši Oracle Exadata, salīdzinot to ar citiem mākoņpakalpojumu veidiem. Darbā tiek apskatīta arī esošā situācija organizācijā, kas vēlas veikt infrastruktūras modernizāciju, un kādēļ šādā nolūkā jāizvēlas mākoņpakalpojumi. Tiek apskatīti arī citi mākoņpakalpojumu sniedzēji, kas piedāvā izmantot Oracle datu bāzes. Šajā darbā tiek izveidots arī migrācijas plāns, kas paredz esošo datu bāžu migrāciju uz mākoni. Rezultātā tiek izpildīts migrācijas plāns, aprakstītas svarīgākās no Exadata funkcijām, kā arī aprakstīti pirmie rezultāti un iespaidi, kas radušies izmantojot šo mākoņpakalpojumu.

The bachelor's thesis “Oracle Exadata solution and its implementation methodology” describes Oracle Exadata solution, different types of cloud services, databases as a cloud service and the implementation of the cloud solution. The paper clarifies and sets different criteria for why an organization should choose Oracle Exadata in comparison with other types of cloud services. The paper also examines the current situation in the organization that wants to modernize its infrastructure, and why it is necessary to choose cloud services for this purpose. Other cloud providers which offer support for Oracle databases are also considered. This work also develops a migration plan for the migration of existing databases to the cloud. As a result, the migration plan is executed, some of the most crucial Exadata functions are outlined, as well as the first results and impressions of Exadata usage are described.
Oracle Exadata solution and it’s implementation methodology
Keywords: Datorzinātne; Oracle; Exadata; mākoņpakalpojumi; mākonis; datu bāzes