OpenGL datu vizualizācijas sistēma - Veitners, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2019)
Kvalifikācijas darbs tika izveidots ar mērķi apgūt OpenGL grafiskās bibliotēkas pamatus, un saprast zinātnisko datu modelēšanu un vizualizēšanu, izmantojot ģenerēšanas, aprēķināšanas un matemātiskās tuvināšanas algoritmus. Lai realizētu šos mērķus tika izveidota OpenGL datu vizualizācijas sistēma, jo, lai efektīvi modelētu un vizualizētu datus ir nepieciešama augsta izpratne par matemātiskiem algoritmiem, OpenGL un 3D grafisko vidi. Kvalifikācijas darba gaitā ir izveidota programma ar 2D datu vizualizēšanu 3D vidē, iegūtas jaunas zināšanas par grafikas programmēšanu un gūts priekšstats par zinātnisku datu reprezentāciju.

This project was designed with the goal of learning the basics of OpenGL graphics library and to further the understanding of scientific data modeling, visualizing, with the use of generation, calculation and mathematical approximation algorithms. To realise these goals an OpenGL data visualization system was created, because, to effectively model and visualize data it is required to have an in-depth understanding about mathematical algorithms, OpenGL and 3D graphical environment. During this project a program was created with 2D data visualization in a 3D environment, and new knowledge was gained about graphics programming and scientific data representation.
OpenGL data visualization system
Keywords: Datorzinātne; OpenGL; 3D; Dati; Vizualizācija; Laukums