Efektīva aprūpe pacientiem pirms un pēc vairogdziedzera operācijām - Zinovjeva, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darba tēma ir „Efektīva aprūpe pacientiem pirms un pēc vairogdziedzera operācijas.” Pētījumā izvēlētais darba mērķis ir noskaidrot faktorus, kuri ietekmē efektīvu pacientu aprūpi pirms un pēc vairogdziedzera operācijas. Pētījumā izvirzītā hipotēze: ja pacienti tiks informēti par pirms un pēc vairogdziedzera operācijas periodu, būs nodrošināta efektīva pacientu aprūpe. Bakalaura darbs sastāv no teorētiskās un pētnieciskās daļas. Darbā izmantota B. Ņūmenas Sistēmas teorijas modelis. Tika analizēti un apkopoti 32 literatūras avoti. Pētījumā tika izmantota kvantitatīvā pētniecības metode – anketēšana, kas sastāvēja no 18 jautājumiem. Praktiskajā daļā uzrādīti pētījuma rezultāti, kas attēloti diagrammās ir veikta šo rezultātu analīze un izdarīti secinājumi. Pētījuma dati apstiprina izvirzīto hipotēzi. Atslēgas vārdi: vairogdziedzeris, aprūpe, māsa, pacients, izglītošana.

Bachelor's theme is "Effective care for patients before and after thyroid surgery". The study selected the work aims to clarify the factors affecting the effective care of patients before and after thyroid surgery. The study's hypothesis: if the patient will be informed of before and after thyroid surgery period, it will ensure effective patient care. Bachelor work consists of theoretical and experimental parts. B.Newman Systems theory model is used in the study. It was analyzed and summarized 32 information sources. The study used a quantitative research method - survey, which consisted of 18 questions. In the practical part of the study there are presented results of the survey, which are shown in diagrams, than has been carried out the analysis and conclusions of the results. The study's data and conclusions confirm the hypothesis of the work. Key words: thyroid, treatment, nurse, patient, educating.
Effective care for patients before and after thyroid surgery
Keywords: Medicīna