Matemātikas saikne ar fiziku vidusskolas kursā - Jākabsone, Inga (Latvijas Universitāte, 2008)
Fizika vēsturiski vienmēr ir bijusi saistīta ar matemātiku. Šobrīd arvien aktuālāks jautājums vidusskolā mācību procesā kļūst matemātikas pielietošana pasaules izzināšanā un daudzveidīgā darbībā nevis tikai skaitliskā aspektā. Maģistra darba mērķis ir parādīt matemātikas saikni ar fiziku, matemātikas pielietojumu fizikas procesos un ar tiem saistīto uzdevumu risināšanā. Maģistra darbā pirmajā nodaļā sniedz vispārēju informāciju par mācību procesu. Otrajā nodaļā ir aplūkota informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) izmantošana mācību procesā. Trešajā nodaļā ir aplūkots jaunais mācību standarts. Darba pēdējā nodaļā ir parādīti fizikāli procesi, uzdevumi, kuru risināšanā pielieto vidusskolas matemātikā mācīto vielu. Darbs sastāv no 80 lapām, 36 attēliem, 4 tabulām, 2 pielikumiem. Atslēgas vārdi: matemātika, fizika, mācību metodes.

Historically, physics always has been connected with the math. Nowadays most actual question in the process of studies in high school is that math is used not only from the aspect of figures but also to find out the world and variet actions. The aim of master work of science is to show the connection between the math and physics, its usage in the processes of physics and solving the excises. The first chapter of master work of science gives general information concerning the process of study. The second chapter views the usage of information and communication technologies in the process of study. The third chapter inspects the new standard of study. In the last chapter the is showed the usage of high school knowledge in math to solve physical processes and exercises. Work consists from 80 pages, 36 images, 4 tables and 2 attachments. Keywords: math, physics, teaching methods.
Mathematics conection with Physics in the course of high school
Keywords: Matemātika