“Near Field Clues”, uz Ģeolokāciju un NFC tehnoloģijām balstīta izpētes spēle - Verhoustinskis, Hermanis (Latvijas Universitāte, 2016)
Hermaņa Verhoustinska kvalifikācijas darbā – “Near Field Clues”, uz Ģeolokāciju un NFC tehnoloģijām balstīta izpētes spēle – ir izstrādāta divplatformu lietotne Windows un Android lietotājiem. Lietotnes mērķis – nodrošināt izklaidējošu un virtuāli atalgojošu spēli, kas tās lietotājus mudinātu izpētīt un apmeklēt dažādus punktus pasaulē. Lietotne balstās uz divām galvenajām tehnoloģijām – Ģeolokāciju (tehnoloģija, kas izmantojot GPS un citus atrašanās vietas risinājumus, var noteikt ierīces atrašanās vietu uz Zemes divdimensiju plaknē) un NFC(ļoti nelielu attālumu bezvadu datu pārraides tehnoloģija). Izmantojot šis tehnoloģijas kvalifikācijas darbā izstrādātais risinājums ļauj lietotājiem ierakstīt, lasīt un kartē atainot NFC birkas. Šīs birkas kalpo kā identifikatori, ko lietotne interpretē un veic pieprasītās darbības. Lietotne izstrādāta pēc spirāles izstrādes modeļa un kvalifikācijas darbs sedz tikai pirmo izstrādes iterāciju, bet tajā tiks minētas ar nākotnes lietotnes perspektīvas. Lietotne izstrādāta izmantojot Qt bibliotēkas un C++ priekš aizmugursistēmas un QML priekš saskarnes.

“Near Field Clues” is a cross-platform application for Windows Desktop and android devices, structured around NFC (Near Flied Communication an extremely short-range wireless technology) and Geolocation (identification of real-world geographic location of an object) technologies. This application aims to offer an entertaining game-like way of discovering and exploring the world around you. The conjunction of the two technologies in this solution allows writing and reading NFC tags which are the used as global geolocation object. The tag serves as an identification to be used internally in the application and perform requested procedures. The application has been developed using spiral methodology, and mainly this document only covers the first iteration of the application, but there will be mentions of future perspectives of the product. The solution has been developed using Qt libraries und C++ for the back-end of the application, and QML has been used to build the user interface.
“Near Field Clues”, a world exploration game based on NFC and Geoloaction technologies
Keywords: Datorzinātne; C++; Qt; QML; NFC; Geolocation