Populārās literatūras pievilcība - Šehavcova, Inga (Latvijas Universitāte, 2015)
Pētnieciskajā darbā tiek analizēta populārās literatūras pievilcība. Teorētiskajā daļā tiek pētīts kādas ir raksturīgās īpašības un elementi darbiem, kas ieguvuši popularitāti. Praktiskā daļa fokusējas uz to elementu analīzi, kas padara romānus Sūzenas Kolinsas „Bada Spēles" un Stefanijas Mejeres „Krēslu" populārus. Pētnieciskā darba mērķis ir izpētīt populārās literatūras pievilcību, pamatojoties uz teorētiskiem pētījumiem un romānu ,,Bada Spēles" un „Krēsla" analīzi. Darbu noslēdz secinājumi, kas iegūti veicot šo pētījumu. Iegūtie dati dod iespēju uzzināt galvenās īpašības, kas padara mūsdienu literatūru, piemēram, romānus "„Bada Spēles" un "„Krēsla" tik populārus un lasītus visā pasaulē. Pētījuma rezultātus un secinājumus var izmantot studenti rakstot zinātniskos darbus, kas saistīti ar šo tēmu.

The present paper analyzes the popularity of contemporary literature. The theoretical part of the study deals with popular contemporary literature research. The practical part focuses the analysis of the features that make Suzanne Collins`s “Hunger Games” and Stephenie Meyer`s “Twilight” popular. The purpose of the research lies in the study of the appeal of popular literature based on the analysis of the novels “Hunger Games” and “Twilight” and theoretical sources. The data obtained give a possibility to find out the main features that make contemporary literature, such as the novels “Hunger Games” and “Twilight” so popular and readable all over the world. The results and conclusion of the research can be used by students writing scientific works dedicated to the theme.
The Appeal of Popular Literature
Keywords: Valodniecība; laikmetīgā literatūra; populārās literatūras pievilcība; "Bada Spēles"; "Krēsla"; laikmetīgās literatūras pievilcība