SIA „Būvkompānija MBR” finansiālas darbības novērtēšana - Gorišnaja, Oksana (Latvijas Universitāte, 2016)
Diplomdarba mērķis ir, pamatojoties uz uzņēmuma SIA „Būvkompānija MBR” finanšu pārskatiem, novērtēt tā finansiālo stāvokli, attīstības tendences, identificēt uzņēmuma finanšu darbību kāvējošus faktorus un izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma finansiālā stāvokļa uzlabošanai. Par diplomdarba pētniecisko bāzi autore pieņema SIA „Būvkompānija MBR” gada pārskatus par 2013., 2014., 2015. gadiem. Diplomdarba rakstīšanas gaitā autore veica pētamā uzņēmuma gada pārskatu sastāvdaļu analīzi, finanšu analīzes un maksātspējas rādītāju aprēķinu un rezultātu interpretēšanu, kā arī aprēķināto rādītāju salīdzinošo analīzi pa gadiem. Diplomdarba noslēgumā autore dod secinājumus par pētījuma rezultātiem, priekšlikumus pētamā uzņēmuma finansiālā stāvokļa uzlabošanai vai nostiprināšanai. Atslēgvārdi: finanšu analīze, maksātspēja, finansiālais stāvoklis, gada pārskats, ekonomiskā stabilitāte, konkurētspēja

The goal of the thesis is on basis of information of financial statements evaluate company’s SIA „Būvkompānija MBR” financial position, development trends and develop proposals for improvment of financial position. Author took SIA „Būvkompānija MBR” annual reports for 2013, 2014, 2015 year as base for research made in thesis. In the course of writing thesis author made such analyse of parts of annual reports of company as calculation of indexes of financial analysis and profitability. Also author made interpretation of the results and comparative analysis of calculated indexes. In the end of the thesis author give conclusions and proposals for improvement of financial position of company. Key words: financial analysis, profitability, annual report, economic stability, competitiveness
Evaluation of financial activity of SIA "Būvkompānija MBR"
Keywords: Ekonomika; finanšu analīze; maksātspēja; finansiālais stāvoklis; gada pārskats; ekonomiskā stabilitāte