Astigmatisms: pētījumi un klīniskā pieredze - Citti, Michele (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts angļu valodā uz 24 drukātām lapām, tas satur 14 zīmējumus, un 5 grafikus. Eksperimentālie pētījumi bija veikti Itālijā 219 pacientiem ar astigmātismu. Astigmātisms ir refraktīvs stāvoklis, kas prasa no profesionāliem dažādas klīniskās pieejas. Šajā darbā redze tiek uzskatīta nevis kā monolīta, bet kā dinamiska sistēma. Darbā tiek pētīti redzes procesa attīstības dažādie līmeņi caur astigmātisma izmaiņu veidiem. Pētījumu rezultāti parāda, ka pacientiem ar slīpo astigmātismu un asīm LA 20° un KA 160° (tabo sistēma) miopija parasti pieaug ievērojami, un pretēji pacientiem, kuriem astigmātisma asis ir LA 160° un KA 20° miopija pieaug nedaudz vai arī tā stabilizējas. Atslēgas vārdi: redzes sistēmas analīze, astigmātisms, miopija

This Bachelor work is written in English, on 24 printed pages, contains 14 figures and 5 graphics. Experimental study was done in Italy on 219 patients with astigmatism. Astigmatism is refractive condition which differentiates various clinical interventions on the grounds of a professional approach. In this work the visual system is considered not as a monolith, but as a dynamic system. This research investigates the evolution of the various levels of visual process, studying the modalities of astigmatic variations. Results of study show, that patients with an oblique astigmatism with axis at R.E. 20° and L.E. 160° (tabo system) are subject to a general aggravation of myopia. On the contrary, patients who have an astigmatism with an axis R.E. 160° and L.E. 20° are subject to little aggravation or to stabilisation of myopia. Key words: visual system analyses, astigmatism, myopia
Astigmatism: research and clinical experience
Keywords: Fizika