Darbības vārda izteiksmes laikrakstu un žurnālu intervijās - Svetiņina, Zane (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba nosaukums ir „Darbības vārda izteiksmju lietojums laikrakstu un žurnālu intervijās”. Darba mērķis ir iepazīties ar iepriekš veiktajiem teorētiskajiem pētījumiem par darbības vārda izteiksmēm, analizēt darbības vārda izteiksmju funkcijas žurnālu un laikrakstu intervijās. Darbs sastāv no divām teorētiskajām un vienas praktiskās nodaļas. Pirmajā nodaļā tika apskatīta modalitātes izpratne valodniecībā un tās tipoloģija. Otrajā nodaļā aplūkota darbības vārda izteiksmes kategorija, kā arī atsevišķi apskatītas visas latviešu valodā sastopamās darbības vārda izteiksmes. Trešajā nodaļā tika analizētas darbības vārda izteiksmju funkcijas laikrakstu un žurnālu intervijās. Darba galvenais secinājums: darbības vārda izteksmju lietojums un to funkcijas laikrakstu un žurnālu intervijās ir atkarīgas no intervijas satura un tematikas. Atslēgas vārdi: darbības vārda izteiksmes, modalitāte, irealitāte, realitāte.

The title of Bachelor’s is „Moods in the newspaper and magazine interviews”. The aim of this work is to get acquainted with the previous theoretical studies of the verbal moods and analyze expression of the verbal functions in the newspaper and magazine interviews. The work consists of two theoretical and one practical chapter. In the first chapter typology and role of the modalities in linguistics were discussed. The second chapter deals with categories of verbal moods and also covers all Latvian common verbal moods. In the third chapter the verbal moods functions in the newspaper and magazine interviews has been analyzed. Main conclusion: verbal moods used and featured in the newspaper and magazine interviews depends on the interview content and theme. Keywords: verbal moods, modality, irreality and reality.
Moods in the Newspaper and Magazine Interviews
Keywords: Filoloģija