Anrī Matisa māksliniecisko izteiksmes līdzekļu izmantošanas iespējas mākslas skolas 1. klasē - Moisejenkova, Julianna (Latvijas Universitāte, 2010)
Diplomdarba tēma ir : „Anrī Matisa māksliniecisko izteiksmes līdzekļu izmantošanas iespējas mākslas skolas 1. klasē.” Diplomdarba mērķis ir izpētīt Anrī Matisa māksliniecisko izteiksmes līdzekļu izmantošanas iespējas mākslas skolas 1. klasē, pētījuma bāze ir Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas 1. klašu audzēkņi. Diplomdarbam ir trīs daļas. Pirmajā daļā ir apkopota informācija par fovismu , mākslinieka Anrī Matisa biogrāfiju un daiļradi. Darba otrajā daļā ir aprakstītas vecumposmu īpatnības, mācību metodes , ir izpētīta un izanalizēta Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas gleznošanas programma. Darba trešajā daļā ir izstrādāta uzdevuma kopa. Uzdevuma kopa tiek realizēta praksē, rezultāti tiek analizēti un izdarīti secinājumi. Vadoties pēc gūtajiem rezultātiem , var secināt, ka uzdevuma kopa tika izstrādāta veiksmīgi un diplomdarba mērķis tika sasniegts. Diplomdarba apjoms 45 lpp., 22 literatūras avoti un 3 pielikumi. Pielikumā ir iekļauts mākslinieka darbu reprodukcijas, skolēnu darbi, uzdevumu kopa un vērtējuma tabulas.

ANNOTACION Diploma work subject is:"Henri Matisse use and facilities of artistic expression at Art schools first classes.” Investigation groundwork is Bolderaja's Music and art schools pupils from first classes. Diploma work has 3 parts. At first part is codified information about fauvism, artists Henri Matisse biography and creation. At second part is written about old stage individuality, method of learning. Bolderaja's Music and Art school's painting program is researched. At Diplomas third part is worked out assignments assemblage. Assignments assemblage is realized in practice, results are analyzed and from them made conclusions. Considerable all that we can draw consequences that assignments assemblages was made successfully and Diploma's works goal was achieved. Diploma works bulk is 45 pages, 22 literature's bibliographical names and 3 appositions. In apposition are included artists reproductions of works, pupils works, assignments assemblage and classing chart.
Henri Matisse use and facilities of artistic expression at Art schools first classes
Keywords: Pedagoģija