Latvijas armijas sakaru dienests 1919.–1940.gadā - Lapiņš, Jānis (Latvijas Universitāte, 2009)
Darbs veltīts Latvijas armijas sakaru vienību vēstures izpētei, galvenokārt pievēršoties sakaru vienību attīstībai Brīvības cīņu laikā un Elektrotehniskā diviziona izveidei, kas līdz šim ir atstāta vēstures izpētē novārtā. Hronoloģiskas darba robežas ir no 1919.gada janvāra līdz 1940.gadam, kad tika likvidēta Latvijas valsts neatkarība. Darbā ir atspoguļota sakaru vienību formēšana un kaujas darbība, bet pēc Neatkarības kara beigām, uzmanība tiek pievērsta Elektrotehniskā diviziona izveidei un darbībai, bet pēc 1935.gada Sakaru bataljona attīstībai un darbībai.

This paper devoted to research of history of signal corps units in Latvian‘s Army. This part of millitary history of Latvia was nearly forgotten by historians until now. Chronological borders of this paper are from November 1918, when Latvian republic was founded until June 1940, when Soviet Union occupied Latvia. Paper reflects formation, combating, and providing signal in army and educational system of signal corps in Latvian‘s army.
The Liaison Service in Latvian Army 1919–1940.
Keywords: Vēsture