Aktrises Ingas Alsiņas radošais portrets - Krastiņa, Indra (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darbs „Aktrises Ingas Alsiņas radošais portrets” veidots kā dokumentāls stāstījums. Tas iesākas ar aktrises dzimšanu, aprakstīta bērnība un skolas gadi, ceļš līdz skatuvei, mācību process Latvijas Kultūras akadēmijā, sadarbība ar pedagogiem. Tāpat tiek aprakstītas skatuves gaitas gan Valmieras Drāmas teātrī, gan Jaunajā Rīgas teātrī. Bakalaura darbā aplūkotas Ingas Alsiņas lomas, kas visspilgtāk raksturo aktrises talantu un profesionalitāti. Inga Alsiņa ir spējīga un patstāvīga aktrise, par ko liecina lomas – autordarbi režisora A.Hermaņa izrādēs. Būtisku lomu viņas karjerā ieņem izrāžu veidošana sadarbojoties ar jaunajiem režisoriem. Arī šajās izrādēs viņa savas lomas attīstījusi vairāk pati, nevis režisoru iedvesmota. Līdzšinējā Ingas Alsiņas aktrises karjerā viņas spēlēto lomu tipi ir dažādi – gan komiskās raksturlomas, gan romantiskās varoņlomas, gan jutekliskās sievietes. Inga Alsiņa ir aktrise, kurai patīk veidot izrādes un būvēt savas lomas mēģinājumu procesos balstoties uz etīžu metodi.

The bachelor paper “The creative portrayal of actress Inga Alsiņa” has been developed like documentary narration. It begins with the birth of the actress, her childhood and school years, her way to the stage, the study process in the Latvian Cultural Academy, cooperation with teachers are looked upon. As well as her gait on the stage in The Drama The Valmiera Drama Theatre and in The New Riga Theatre. Roles that characterize the talent and professionalism of the actress most brightly are looked upon in the bachelor paper. Roles in shows of the director A.Hermanis give evidence that Inga Alsiņa is talented and independent actress. The relevant role in her career takes show making cooperating with new directors. Also in these shows she has develop her roles herself, not inspirited by directors. In the former career of Inga Alsiņa, the types of her roles have been various – comical character parts, romantic heroes, sensitive women. Inga Alsiņa is an actress who likes to make shows and develop her roles in the process of rehersals resting on the sketch method.
Creative Portrait of Actress Inga Alsiņa
Keywords: Filoloģija