Latvijas mūzikas tīmekļa vietņu satura struktūra un dizains - Ķeire, Agnese (Latvijas Universitāte, 2008)
Latvijā izveidotās mūzikas tīmekļa vietnes gan satura, gan struktūras ziņā ir ļoti dažādas. Mūsdienās viena no svarīgākajām problēmām tīmekļa vietņu izmantošanā ir, cik kvalitatīva ir informācija, ko piedāvā šīs tīmekļa vietnes. Turklāt neskaidra un labas prakses piemēriem neatbilstoša ir arī informācijas struktūra. Ļoti būtiska nozīme ir tam, cik ērti un parocīgi izmantojamas ir Latvijas mūzikas tīmekļa vietnes to lietotājiem, kā ir strukturēts un izklāstīts to saturs. Problēma ir, vai šo tīmekļa vietņu apmeklētāji var viegli orientēties tajās un vai lietotājam ir iespējams atrast sev vajadzīgo informāciju. Šī pētījuma mērķis ir noskaidrot, cik kvalitatīvu informāciju sniedz Latvijas mūzikas tīmekļa vietnes un pēc izstrādātiem kritērijiem novērtēt to satura struktūru un dizainu. Vērtēšana pēc noteiktajiem kritērijiem un izstrādātā punktu vērtēšanas sistēma ir tā metodika, atbilstoši kurai vērtēta tīmekļa vietņu kvalitāte. Pēc Latvijas mūzikas tīmekļa vietņu analīzes var secināt, ka neviena no pētījumā apskatītajām tīmekļa vietnēm pilnībā neatbilst labas prakses piemēriem. Atslēgvārdi, kas raksturo darba tematu, ir: tīmekļa vietne, tīmekļa vietnes dizains, tīmekļa vietnes saturs, mūzika, mūzikas avotu veidi, mūzikas žanri.

Latvian music web pages are very different from each other both in content, and in structure. Nowadays one of the most important problems is how qualitative the information in the web pages is. In addition, there is often a problem in structuring good web page. A very significant fact is how conveniently and handy the web page is formed. It is important that the web page user can find information which is necessary for him in a relatively easy way. The problem is, whether it is easy to orient in Latvian music web pages and whether the user can find appropriate information. The purpose of this research is to find out, how qualitative information Latvian music web pages provide and to evaluate the content structure and design of these pages. Evaluation according to fixed criteria and a system of points are factors that have been used to assess the quality of Latvian music web pages. One of this research main induction is that no one of the analysed Latvian web site fits with good quality principles of web sites. The key words that describe the subject of this research are the following: web site, web site design, web site content, music, forms of music sources, music genres.
Content Structure and Design of the Latvian Music Web Pages
Keywords: Komunikācijas zinātne