Lietas izskatīšana rakstveida procesā apelācijas instances tiesā - Streļča, Anna (Latvijas Universitāte, 2024)
Lai nodrošinātu tiesu darba efektivitāti un procesuālo ekonomiju, apelācijas instances tiesā lietu var izskatīt rakstveida procesā. Darba mērķis ir izpētīt normatīvajos aktos ietverto regulējumu, tiesu praksi, kā arī priekšrocības un trūkumus rakstveida procesam. Darba ietvaros tika izvirzīts uzdevums izpētīt Eiropas Cilvēktiesību tiesas praksi, lai secinātu Latvijas tiesu prakses atbilstību Eiropas Cilvēktiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas 6. pantam.

In order to ensure the procedural economy as well as the efficiency of the judicial system, a case may be tried in a written procedure in an Appellate Court. To achieve the goals of this thesis, it is necessary to research legal framework, judicial practice, and the advantages and disadvantages of the written procedure. Within the scope of this thesis, the judicial practice of the European Court of Human Rights has been compared to the judicial practice in Latvia to determine compliance with Article 6 of the European Convention on Human Rights.
Trying a case in written procedure in an Appellate Court
Keywords: Juridiskā zinātne; rakstveida process; apelācijas instances tiesa; kriminālprocess; kriminālprocesa pamatprincipi