“KVV Liepājas metalurgs” maksātnespējas prognozēšanas analīze - Smilga, Alise (Latvijas Universitāte, 2018)
“Liepājas metalurgs” bija nozīmīgs uzņēmums Latvijā, taču to samērā īsā laikā piemeklēja maksātnespējas problēmas. Tas bija pārsteigums, ņemot vērā ilggadējus pozitīvus audita rezultātus. Lai uzņēmums ilgstoši labi strādātu ir jāseko līdzi finanšu un maksātspējas rādītājiem. Autore vēlas noskaidrot, vai šajā uzņēmumā varēja maksātnespēju prognozēt ātrāk. Bakalaura darba mērķis — izpētot “KVV Liepājas metalurgs” finanšu rādītājus un pielietojot bankrota prognozēšanas modeļus, konstatēt uzņēmuma maksātnespējas prognozēšanas iespējamību. Galvenie uzdevumi — izpētīt uzņēmuma finanšu pārskatus; aprēķināt un novērtēt uzņēmuma finanšu koeficientus; veikt bankrota prognozēšanas analīzi; uz analīzes pamata izdarīt secinājumus, izstrādāt priekšlikumus.

“Liepājas metalurgs” was a important company in Latvia, but in a relatively short period of time it became insolvent. That was a surprise, considering the consistent positive results from audits. In order for the company to work successfully for a long time, it must follow the financial and solvency ratios. The author wants to find out whether it was possible to predict the insolvency sooner. The purpose of the Bachelor thesis – find out the possibility of forecasting the company’s insolvency by studying the financial indicators of “KVV Liepajas metalurgs” and using bankruptcy forecasting models. The main tasks – study the company’s financial statements; calculate and evalute the company’s financial ratios; conduct a bankruptcy forecasting analysis; draw conclusions by insolvency forecasting based on the analysis.
“KVV Liepajas metalurgs” insolvency forecasting analysis
Keywords: Ekonomika; “KVV Liepājas metalurgs”; maksātnespēja; bankrots; prognozēšana; finanšu analīze