Metodes izstrāde nukleotīdu noteikšanai rauga šūnās (Saccharomyces cerevisiae), izmantojot šķidrumu hromatogrāfiju -masspektrometriju - Baumane, Marta (Latvijas Universitāte, 2014)
Metodes izstrāde nukleotīdu noteikšanai rauga šūnās (Saccharomyces cerevisiae) izmantojot šķidruma hromatogrāfiju – masspektrometriju. Baumane M., zinātniskā vadītāja Dr. Ķīm. Nakurte I. Bakalaura darbs sastāv no 43 lapaspusēm, 35 attēliem, 7 tabulām, 31 literatūras avota un 6 pielikumi. Darbs rakstīts latviešu valodā. NUKLEOTĪDI, BIOLOĢISKO PARAUGU SAGATAVOŠANA, NUKLEOTĪDU NOTEIKŠANA BIOLOĢISKOS PARAUGOS, ŠĶIDRUMU HROMATOGRĀFIJA-MASSPEKTROMETRIJA Bakalaura darbā tiek izstrādāta metode nukleotīdu izdalīšanai no rauga šūnām. Darbs sastāv no trim daļām – teorētiskās daļas, kas satur apkopotu informāciju par nukleotīdu noteikšanu, izmantojot hromatogrāfiskās metodes, eksperimentālās daļas un rezultātu izvērtējuma.

Simple UPLC-MS-TOF method for nucleotide pool analysis in baker’s yeast cells (Saccharomyces cerevisiae). Baumane M, supervisor Dr. Chem. Nakurte Ilva. Bachelor thesis consists of 43 pages, 35 figures, 7 tables, 31 literature references and 6 appendices. Thesis language is Latvian. NUCLEOTIDES, SAMPLE PREPARATION OF BIOLOGICAL SAMPLES, NUCLEOTIDE DETECTION IN BIOLOGICAL SAMPLES, LIQUID CHROMATOGRAPHY-MASSPECTROMETRY Simple UPLC-MS method for nucleotide pool analysis in baker’s yeast cells is being developed in this thesis. The thesis consists of three parts – the theoretical part, which contains the literature review about nucleotides separation using liquid chromatography methods, the experimental part and results of analyses.
Simple liquid chromatography-mass spectrometry method for nucleotide pool analysis in baker’s yeast cells (Saccharomyces cerevisiae)
Keywords: Ķīmija