Ainavas aspekti Zemgales līdzenuma pašvaldību plānošanas dokumentos - Spure, Māra (Latvijas Universitāte, 2019)
Darba mērķis ir izvērtēt ainavas aspektus Zemgales līdzenuma pašvaldību telpiskās attīstības plānošanas dokumentos. Izmantojot kvalitatīvo kontentanalīzi, lai izprastu kādos kontekstos ainava tiek aplūkota novadu pašvaldību dokumentos – ilgtspējīgās attīstības stratēģija, attīstības un teritoriju plānojumos. Apkopot kādas ainavas vērtības ir atspoguļotas Zemgales līdzenuma teritoriju pašvaldību novadu dokumentos. Kā arī cik kvalitatīvi ievērojot, noteiktos reģionālos un nacionālos ainavu mērķus, savstarpēji ir pašvaldību plānošanas dokumenti.

The aim of the work is Landscape aspects in the local planning documents: the case of municipalities in the Zemgale Plain. Using a qualitative content analysis to understand the context in which the landscape is addressed in municipal documents – sustainable development strategy, development and spatial planning. Summarize landscape values which is reflected in municipal documents of the municipalities in the Zemgale Plains. As well as the quality of compliance with the regional and national landscape identities, comparison whit local government planning documents.
Landscape aspects in the local planning documents: the case of municipalities in the Zemgale Plain
Keywords: Ģeogrāfija; Zemgales līdzenuma ainava; kvalitatīvā kontentanalīze; pašvaldības plānošanas dokumenti; ainavas vērtības