Goda un cieņas aizskārums preses izdevumos - Volksons, Dāvis (Latvijas Universitāte, 2010)
Autors maģistra darbā ir aplūkojis goda un cieņas aizskārumu preses izdevumos. Maģistra darba mērķis ir analizēt goda un cieņas aizskāruma veidus preses izdevumos, goda un cieņas kolīziju ar vārda brīvību, kā arī kompensācijas apmēra noteikšanu. Maģistra darba pirmajā nodaļā tiek analizēts goda un cieņas jēdziena saturs un to izpratne tiesu praksē. Nākamajās nodaļās ir apskatīts goda un cieņas civiltiesiskais regulējums, goda un cieņas un vārda brīvības kolīzija, kā arī analizēti privātpersonu un publisku personu goda un cieņas aizsardzības aspekti. Darba pēdējā nodaļā autors ir aplūkojis kompensācijas noteikšanas problemātiku par goda un cieņas aizskārumu. Praktiskajā darba daļā pētīta un salīdzināta dažāda tiesu prakse. Darba nobeigumā sniegti secinājumi goda un cieņas tiesiskās aizsardzības regulējuma turpmākai attīstībai, kā arī izteikti priekšlikumi, lai piedāvātu labāko rīcības modeli goda un cieņas aizsardzībai Latvijā.

The author of the master’s thesis has examined the concept of honour and dignity in press. The purpose of the paper is to analyze the defamation ways in newspapers, the honour and dignity conflict with the freedom of expression, as well as determination of compensation. In the first chapter author analyzes the concept of honour and dignity and their respective understanding in legal practise. In the following sections author has analyzed the legal regulation regarding honour and dignity, the conflict of honour and dignity with the freedom of speech including private and public person honour and dignity protection aspects. Opening the last chapter, the author is addressing problems of the refund of the defamation offense. In the practical part of the paper different legal rulings are analyzed and compared. Finally the author of the paper gives conclusions on further development of regulation of legal protection of the concepts of honour and dignity, as well as puts forward some suggestions to propose the best model that can be used by Latvia in order to protect person’s honour and dignity.
Honour and Dignity Invasion in Newspapers
Keywords: Juridiskā zinātne