Autoservisa uzņēmuma izstrādes projekts - Kadackis, Arturs (Latvijas Universitāte, 2021)
Latvijas vieglo automašīnu skaits stabili pieaug un līdzīga tendence ir manāma tās galvaspilsētā, tomēr palielinās ne tikai automašīnu skaits, bet arī to vidējais vecums. Šīm izmaiņām nav pielāgojušies vietējie autoservisi, kuriem ir grūtības apmierināt esošo klientu velmes. Līdz ar to maģistra darba mērķis ir izstrādāt un dibināt autoservisa uzņēmumu, kas apmierinātu Rīgas autoīpašnieku vajadzības. Lai sasniegtu šo mērķi, darba ietvaros tiks veikta detalizēta Latvijas un Rīgas vieglo automašīnu tirgus izpēte un autoservisu analīze. Analīzes ietvaros tiks veikta Rīgas autoīpašnieku aptauja. Pēc analīzes un aptaujas veikšanas tiks veikta datu apstrāde un izvirzīta konkrēta problēma - Ir nepietiekams autoremontu un apkopes darbu piedāvājums. Problēmas risināšanai, ar mērķi paplašināt autoremontu un apkopes darbu piedāvājumu par vismaz 1 jaunu piedāvājumu līdz 2022. gada beigām, tiks izvirzītas trīs alternatīvas un divām no tām tiks veikta analīze. Pēc analīzes, labākajai alternatīvai tiks izstrādāta projekta rokasgrāmata.

The number of Latvian passenger cars has been increasing at a steady rate with a similar trend being observed in the country’s capital. Alongside this trend an increase in the average age of passenger cars can be observed. Local car services have been unable to adapt to the changes in the market and have also been unable to meet the demand of their current clients. Therefore, the aim of this master’s thesis is to develop and organise a car service that would satisfy the demand of Riga’s passenger car owners. To achieve this aim a detailed study and analysis of the Latvian and Riga passenger car market and car service market shall be conducted. A survey of Riga’s car owners will be conducted as part of the analysis. Based on the results of the analysis a specific problem shall be put forward – there is a lack of car repair and maintenance service offers. The goal of expanding the current car repair and maintenance supply by at least one service by the end of 2022 will be set to solve the specific problem. Three alternatives will be put forth and two of them will undergo a deeper analysis. A project manual shall be written for the better of the two alternatives.
Development of a car service project
Keywords: Vadībzinātne; projektu vadīšana; projekta rokasgrāmata; automašīnu remonts un apkope; autoservisi