Latvijas Republikas nodokļu politikas analīze - Boriskina, Olga (Latvijas Universitāte, 2010)
Maģistra darba tēma ir „Latvijas Republikas nodokļu politikas analīze”. Autore:Olga Boriskina. Pēdējo 2 gadu laikā Latvijas ekonomika pārdzīvo straujo lejupslīdi, kam par iemeslu bija globālā finansiālā krīze, kā arī nepareiza valsts ekonomikas administrēšana nodokļu joma, kas noveda pie ekomonikas parkaršanas. Maģistra darba mērķis ir izpētīt nodokļu politikas teorētiskos aspektus, īpašu uzmanību pievēršot nodokļu politikas izmantošanai ekonomiskās lejupslīdes laikā, izpētīt un novērtēt Latvijas nodokļu politiku un izstrādāt priekšlikumus tas uzlabošanai Uz veiktā pētījumu pamata tiek izstrādāti priekšlikumi Latvijas nodokļu politikas uzlabošanai. Darba apjoms ir 100 lapas (bez pielikumiem). Lai veiktu pētījumu tika aizmantoti 68 literatūras avoti, kas iekļauti izmantotās literatūras un avotu sarakstā Darbā ir iekļauti 17 attēli un 12 tabulas. Atslēgvārdi: nodokļu izmantošana, nodokļu ieņēmumi,nodokļu politikas rezultāti.

The theme of the master thesis is “The Analysis of Latvian Republic Tax Policy”. Author: Olga Boriskina. In the last two year Latvian economy was highly affected by global financial crisis, which resulted in great recession. Incorrect government administration tax policy led to economy’s overheating. The aim of the thesis is to research theoretical aspects of tax policies, taking special interest in tax policies during crisis periods. Also to research and evaluate Latvian tax policy and develop it’s improvement suggestions. Based on the research made improvement suggestions for Latvian tax policy are developed. Master thesis consists of 100 pages (without appendix). For the research made 68 literature sources were used, which are included in literature list. Thesis contains 17 pictures and 12 tables. Keywords: tax usage, tax income, tax policy results.
Analysis of Taxation Policy of the Republic of Latvia
Keywords: Ekonomika