Uzņēmējdarbības risku un uzņēmuma darbības turpināšanās novērtējums uzņēmumā A/S "Valmieras stikla šķiedra" analizējot publiski pieejamo informāciju - Petkēvičs, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2020)
Risks ir neatsverama uzņēmējdarbības sastāvdaļa, tādēļ nepieciešama risku pārvaldība. Risku pārvaldība palīdz saskatīt, mazināt un novērst riskus pirms tie radušies. Diplomdarba mērķis ir, izpētot uzņēmējdarbības risku veidus un patieso situāciju A/S „Valmieras Stikla Šķiedra”, atklāt risku ietekmi uz uzņēmuma saimniecisko darbību un sniegt priekšlikumus to novēršanai un finansiālā stāvokļa uzlabošanai. Diplomdarbā apkopota informācija, analizēti uzņēmējdarbības riski, kuri ietekmē A/S „Valmieras Stikla Šķiedra”, stikla šķiedras nozari Latvijā, normatīvo aktu prasības, starptautiskie finanšu pārskata standarti, starptautiskie revīzijas standarti. Veikta finanšu analīze, par iegūtajiem rezultātiem izdarīti secinājumi un izstrādāti priekšlikumi atklāto uzņēmējdarbības risku mazināšanai.

Risk is an integral part of doing business, therefore risk management is required. Risk management helps to see, mitigate, and eliminate risks before they arise. Target of diploma thesis is to reveal the impact of risks on the company's economic activities and to provide proposals for their prevention and improvement of the financial position by studying the types of business risks and the real situation of AS „Valmieras Stikla Šķiedra”. The diploma thesis summarizes information, analyzes business risks that affect AS „Valmieras Stikla Šķiedra", fiberglass industry in Latvia, requirements of regulatory enactments, international financial reporting standards, international auditing standards. Financial analysis has been performed, conclusions are drawn on the obtained results and proposals are developed to reduce the identified business risks.
Business risk and assessment of the company's continuation in the company A/S "Valmieras stikla šķiedra" analysis of publicly available information
Keywords: Ekonomika; uzņēmējdarbības riski; finanšu analīze; revīzija; rentabilitāte; darbības turpināšanās novērtējums