Laikapstākļu ietekme uz vēlētāju aktivitāti - Strēlnieks, Jānis (Latvijas Universitāte, 2014)
Darba tēma ir „Laikapstākļu ietekme uz vēlētāju aktivitāti”. Darba mērķis ir noskaidrot, kā laikapstākļi ietekmē vēlētāju aktivitāti vairākās Eiropas Savienības dalībvalstīs ar līdzīgām vēlēšanu sistēmām. Šāda rakstura darbi pasaulē ir ļoti maz pētīti, līdz ar to tas padara šo darbu par unikālu pētījumu tieši Latvijā. Darba mērķis ir pierādīt, kādi laikapstākļi ietekmē vēlētāju aktivitāti nacionālajās parlamenta vēlēšanās. Darba uzdevums ir apkopot esošo teorētisko bāzi par laikapstākļu ietekmi un veiksmīgi apvienot ar empīriskajiem datiem par patieso situāciju Eiropas Savienības dalībvalstīs, kā arī izveidot kvalitatīvus secinājumus pēc empīrisko datu salīdzināšanas un apkopošanas. Laikapstākļi ietekmē vēlētāju aktivitāti. Atslēgvārdi: Laikapstākļi, vēlētāju aktivitāte, Latvija, Dānija, Zviedrija.

Subject of this work is „Impact of weather conditions on voter turnout”. The aim is to clarify how weather affects voter turnout in various Member states of the European Union, which have similar electoral systems. Very little research of this kind of work has been done worldwide, which makes this work as more unique research, especially in Latvia. Aim is to prove how weather affects voter turnout in the national parliamentary elections. Challenge is to summerize existing theorethical basis about affection of the weather and successfully combine it with the empirical data about the real situation in the Member states of the European Union, as well as to set out qualitative conclusion after the comparison and summary of the empirical data. Weather affects voter turnout. Key words: Weather, voter turnout, Latvia, Dennmark, Sweeden.
Impact of weather conditions on voter turnout
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)